D a a n W e t e r i n g s | a c t e u r
Daan Weterings
 

Over Daan Weterings

Daan studeerde in 2005 af aan de acteursopleiding van Theaterhuis De TRAP in Amsterdam en was daarna te zien in producties van o.a. Toneelgroep De Appel, Cosmic Theater/ Made in da Shade, ZEP en De Theatermakers. Het afgelopen seizoen speelde hij in The Sound of Music van Albert Verlinde Entertainment/ Stage Entertainment Nederland. In het najaar van 2016 was hij te zien in Slagschaduw van het Binnenhof van Stichting Politiek Theater. Op dit moment speelt Daan de rol van Diogene Brusquet in De Absolute Vrijheid (of het gejij en gejou).

Op televisie had hij (gast)rollen in series als Onderweg naar Morgen, Sam Sam, Goede Tijden, Slechte Tijden, Westenwind en Goudkust en was recent nog te zien in Moordvrouw en de gloednieuwe Nickelodeon serie De Ludwigs.

Hij leende zijn stem aan verschillende tekenfilms, waaronder Teenage Mutant Ninja Turtles, Penny; liefde in de lucht en De Notenkraak (The Nut Job). Ook was hij te horen als voice-over van meerdere radio en televisie commercials voor o.a. Landal GreenParks, ASN Bank en BNR Nieuwsradio.

Daan werkt tevens als docent drama en individueel auditie coach en als rollenspeler (trainingsacteur) binnen trainingen en assessments.